dinsdag 2 augustus 2016

Seqoia en Kings Canyon


Sequoia is erg groot, het ligt hoog en de afstanden zijn best groot. Vandaag hebben we op ons gemak de highlights bekeken.

We zijn begonnen met de General Sherman Tree: niet de hoogste boom ter wereld, maar wel de grootste. Onderweg er heen zie je steeds meer grote sequoia’s langs de weg en in het bos, een indrukwekkend gezicht. Vanaf het parkeerterrein is het zo’n 700 meter lopen naar deze bijzondere boom, die inderdaad enorm is. We lopen nog een klein stukje van Congress Trail in de buurt, maar besluiten om niet de volle 6,5 kilometer vol te maken om onze energie een beetje te sparen. Op hoogte wordt lopen snel pittig en alles gaat steil omhoog en omlaag.


Wat ook indruk maakt is Beetle Rock. Een grote, kale, afgeronde rots aan de rand van een klif, waar je een geweldig uitzicht hebt over de bergen van de Sierra Nevada. De korte wandeling langs Beetle Rock komt uit bij het Sequoia Museum, waar ook de Sentinel staat, de hoogste boom ter wereld. Hoe groot zo’n sequoia wordt heeft alles te maken met de omstandigheden waaronder de boom opgroeit. Er zijn ook bomen van 100 jaar oud met een doorsnede van 25 centimeter.


We brengen ook nog een bezoek aan Kings Canyon. Hoewel we dit deel minder indrukwekkend vinden is een bezoek de General Grant echt de moeite waard. Deze sequoia is tevens gedenkteken ter nagedachtenis aan gevallen militairen.

Ook ervaren we nog een stukje plaatsvervangende schaamte. Op een oude, al erg lang geleden omgevallen en door de tijd uitgeholde sequoia, zien we een Nederlands gezin lopen. Op de stam staat toch echt een bordje ‘do not climb on tree’. Een ranger stuurt ze weg. Jammer dat het zo moet.


Vanavond zijn we nog even naar Moro Rock gegaan: een kale rots, die hoog boven Sequoia uittorent en waar je een prachtig uitzicht hebt over de bergen van de Sierra Nevada.

Op de terugweg zien we vanuit een andere auto iemand driftig richting het bos wijzen. Niet voor niets, want we zien hier een beer scharrelen op zoek naar voedsel. Een paar kilometer verderop gebeurt dat nog een keer: deze beer blijft minutenlang vrij dicht bij ons, totdat we vinden dat hij te dichtbij komt en we weer in de auto gaan. In dit gebied wonen heel veel beren, dat blijkt wel als je ze zo dicht bij elkaar in de buurt kunt spotten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten