zondag 14 augustus 2016

Solvang, Santa Barbara en een etentje in Pasadena


Vanuit een grijs Morro Bay vertrekken we vandaag voor het laatste stuk richting Los Angeles, die ook weer voor een groot deel over Highway voert. We hebben de tijd – de afstand is niet heel groot – en kunnen onderweg dus nog wat dingen bekijken.

De eerste stop maken we in Solvang, een klein plaatsje dat in Deense stijl is uitgevoerd. Het werd in 1911 gesticht door Deense reizigers, die zich in California wilden vestigen. Sindsdien is alles er in dezelfde stijl bijgebouwd. In het toeristische plaatsje zijn verschillende bakkerijen, winkeltjes die Deense spullen verkopen en uiteraard een winkel in kerstartikelen. Aardig om bij wijze van pauze tijdens de rit even doorheen te wandelen.



Onderweg verandert het landschap langzaam: er zijn minder bossen en meer heuvels met uitgedroogd gras, wat ze een gelige kleur geeft. Het is overal gortdroog en ook de temperatuur loopt weer aardig op.

Santa Barbara heeft een mooi centrum. Het is er netjes, schoon en smaakvol. Duidelijk een plaats waar geld zit. Ook hier strekken we een uurtje onze benen. Dat is wel een prettige voorbereiding op het erg drukke en hectische verkeer in en rond Los Angeles, waar we ons weer in zullen storten. Na de eerste files genomen te hebben nemen we onze intrek in de Friendship Motor Inn aan Crenshaw Boulevard, een half uurtje van de luchthaven. Een eenvoudig, maar keurig hotelletje met zeer vriendelijke eigenaar.

Die avond bezoeken we de oom en tante van Michiel, die al sinds de jaren ’60 in Pasadena worden. We worstelen ons tijdens de avondspits door onvoorstelbare files in Los Angeles. Die staan hier trouwens de hele dag door, het is veel drukker dan in 2009 toen we hier voor het eerst kwamen. Eigenlijk mogen we nooit meer klagen over die lullige 10 kilometer bij Utrecht op een gemiddelde werkdag…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten