dinsdag 9 augustus 2016

Whale watching in Montery en door naar Morro Bay


Op maandagochtend 07.30 zijn we bij het Whale Watching Centre: het is koel, grijs, maar rustig weer en het gaat door. Om 08.00 uur vertrekken we voor een vier uur durende vaartocht door Monterey Bay en een stuk de oceaan op en zijn we benieuwd wat we allemaal tegen gaan komen.
De boot vaart eerst langs de pier waar alweer een heleboel zeeleeuwen liggen te luieren. Daarna zet hij koers naar open zee om daar de komende uren zoveel mogelijk walvissen op te zoeken. En dat lukt heel goed. We hebben onderweg heel veel dolfijnen gezien en drie echte grote walvissen, waarvan de laatste spectaculair uit het water sprong en met zijn vin op het water sloeg. Echt een prachtig gezicht!


Tijdens zo’n tocht kun je het trouwens wel behoorlijk koud krijgen. Er stond best wat wind en het was bewolkt. We waren blij dat we truien en jacks hadden meegenomen, al was dat eigenlijk nog steeds niet voldoende. Na een uur of vier ben je ook wel moe. Niet alleen van de kou, je zit al die tijd ook nog op een boot die nogal beweeglijk is. Toch was het prachtige ervaring.

Die middag zakken we af naar Morro Bay. Toch weer via Highway 1, die open is voor doorgaand verkeer. Bij de Big Sur is het vuur toch weer dichter bij de weg gekomen. Er is veel brandweer en de rookwolken boven de bergen zien er nog dreigender uit dan gisteren.

Highway 1 is een ontzettend mooie weg om te rijden. Ook op het stuk dat we nog niet gezien hebben worden we getrakteerd op spectaculair mooie uitzichten op zee, stranden, bergen en bossen.


We komen langs een kolonie zeeolifanten……… wat zijn dat lompe beesten om te zien, gaaf van lelijkheid.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten